Kupiłem nowy model HSE z 2023 roku w grudniu i mam problemy z ładowaniem w mojej domowej ładowarce L2 (próbowałem również u 2 sąsiadów). Problem wydaje się występować głównie w nocy i zwykle działa dobrze w ciągu dnia. Szukam porady, ponieważ dealer mówi mi, że z moim samochodem wszystko jest w porządku, ponieważ tam ładuje się bez problemu. Kiedy podłączam ładowarkę wieczorem, włącza się ona, a mój samochód i aplikacja zdalna pokazują „ładowanie”. Po 2 minutach słyszę drugie kliknięcie z ładowarki, a aplikacja Chargepoint pokazuje tylko 0,001 kW przesłane. Jeśli zostawię ją podłączoną, samochód i aplikacja zdalna będą nadal pokazywać „ładowanie”, ale w rzeczywistości żaden prąd nie jest przesyłany do akumulatora. Jeśli dostosuję natężenie prądu z 40A do 30 lub 20, samochód i aplikacja zdalna pokażą zaktualizowaną prędkość ładowania, ale ponownie żaden prąd nie trafia do akumulatora. Zakładam, że gniazdo jest prawidłowo okablowane, ładowarka działa poprawnie, samochód odczytuje początkowe wejście prądu, ale prąd nie trafia do akumulatora. Zazwyczaj w ciągu dnia samochód ładuje się bez problemu.
Rzeczy, których próbowałem:
Wszelkie sugestie będą mile widziane, jestem u kresu wytrzymałości. Dziękuję
Rzeczy, których próbowałem:
- L1 w domu, L2 publiczne i L3 publiczne ładowarki działają bez problemu
- przełączyłem dwie różne marki ładowarek domowych (teraz mam ChargePoint)
- elektryk sprawdził gniazdo 240 V, a napięcie jest stałe i działa prawidłowo
- BMW moich sąsiadów ładowało się bez problemu w mojej L2
- próbowałem ustawić ładowanie czasowe lub natychmiastowe
- jaguar wymienił BCCM
Wszelkie sugestie będą mile widziane, jestem u kresu wytrzymałości. Dziękuję