Cóż, po tym, jak nie udało mi się znaleźć oferty, która by dla mnie zadziałała przy aktualizacji H484 do późniejszego roku modelowego, zdecydowałem się na wymianę baterii. Dotarło to znacznie szybciej, niż się spodziewałem, i po początkowych problemach z uruchomieniem samochodu, aby zaakceptował oprogramowanie dla BECM, odebrałem dziś samochód i byłem bardzo rozczarowany, gdy okazało się, że moje ładowanie jest teraz ograniczone do 80% z ZUPEŁNIE NOWĄ baterią.
To niedobrze - moja "stara" bateria miała SoH 96% po 24 tys. milach i mogłem przejechać 260 mil przy 100% na mojej domowej ładowarce L2. Nigdy nie musiałem korzystać z szybkich ładowarek DC.
Zadzwoniłem do mojego dealera i dałem mu znać, że nie jestem rozbawiony. Czy ktoś jeszcze z wymienionym pakietem (nie ogniwami) jest w stanie nadal osiągnąć 100S%? A może wszyscy zostaliśmy teraz pomalowani pędzlem H519?
To niedobrze - moja "stara" bateria miała SoH 96% po 24 tys. milach i mogłem przejechać 260 mil przy 100% na mojej domowej ładowarce L2. Nigdy nie musiałem korzystać z szybkich ładowarek DC.
Zadzwoniłem do mojego dealera i dałem mu znać, że nie jestem rozbawiony. Czy ktoś jeszcze z wymienionym pakietem (nie ogniwami) jest w stanie nadal osiągnąć 100S%? A może wszyscy zostaliśmy teraz pomalowani pędzlem H519?