Jaguar I-Pace EV400 Forum banner

1 - 20 of 22 Posts

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Discussion Starter #1
I have a pixel 3 xl on Android 10 and just updated the Jag app via Google store. The app also updated a few days ago but after the update that just loaded the app no longer works. As soon as I open the app a message pops up saying the app keeps stopping.
 

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Discussion Starter #2
I got the app to work by going into app info then allowing location permission and clearing cache.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
To get it work on my SSG Galaxy S8, i had to clear not only "cache" but also "data". so a full uninstall / install cycle should also do the trick.
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
I noticed the same behavior today. I uninstalled it. When I went to Google Play to reinstall it it's no longer there!
Looks like JLR removed the app. Can anyone else confirm this?
 

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Discussion Starter #5
I noticed the same behavior today. I uninstalled it. When I went to Google Play to reinstall it it's no longer there!
Looks like JLR removed the app. Can anyone else confirm this?
The app still shows in Google Store for me. Been working ok once I cleared cache and confirmed app permissions.
 

·
Registered
Joined
·
380 Posts
Yes, yesterday got that update and it crashed on starting. Uninstall/install and login again restored.
Same thing happened with Land Rover Incontrol.

Today, got a new push of Jaguar Incontrol. It installed properly without the need to uninstall/install again.
No new push of Land Rover Incontrol though.
 

·
Registered
Joined
·
52 Posts
To get it work on my SSG Galaxy S8, i had to clear not only "cache" but also "data". so a full uninstall / install cycle should also do the trick.
Thanks PaHub until I cleared "data" my Samsung J3 was not responding. Once I read your tip it is now working properly as designed.
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,559 Posts
Aha! Yes, clearing data as well does the trick. It's working for me now, and despite clearing data it still shows all the journeys.
 

·
Registered
Joined
·
199 Posts
It kept crashing for me and wouldn't work even after clearing cache so I deleted it to reinstall but now can't find it on the Android Play Store :-/
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I also uninstalled and then I could not reinstall :-(
This is quite serious, as I use this app a lot, and some features is not possible from the car actually.

Fortunately I could install the app on my wife's iphone.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Charging schedule?

My app automatically updated through the Play store - but wouldn't open - had to uninstall and reinstall to get it working.

Now I'm in the new app, I can't figure out how to schedule charging for my car? Any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
App stopped working

Hey thanks for the advice on this thread. For the record this is how I got the app to work again. Uninstall it, re-install. Go into the setting/incontrol app/memory area. Clear the cache and the user data. (Just clearing the cache does not solve the problem)

I hope that this helps everyone.
 

·
Registered
Joined
·
199 Posts
@brad It would if I could actually reinstall the app after uninstalling. It's no longer available on the Android Play Store :)
 

·
Registered
Joined
·
199 Posts
And...it just reappeared on Play Store. I swear it wasn't there when I checked five mins ago. Oh well.
 

·
Registered
Joined
·
120 Posts
You should not have to uninstall. I just clear cache and data on Android, then it prompts for login and works. This way you are not looking for it on the app store. Also, you can try play.google.com because sometimes when you search from the app store on your phone, it may not show because the app is listed as not compatible with your phone, thus does not show up locally, but all apps show up on the website link and from there, you can select your device and have it installed from the web.
 

·
Registered
Joined
·
199 Posts
@alphanstein Thanks, yea I realized that after I had already uninstalled. The app was not showing either through the phone or website so I am assuming JLR pulled it temporarily.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Remote app is working fine for me on 10, but the Route Planner app does not. I tried the usual - clearing the cache, checking permissions, uninstall-reinstall. Now, when attempting to login, I get "sorry something went wrong." See screenshot for extra fun!
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Discussion Starter #20
Remote app is working fine for me on 10, but the Route Planner app does not. I tried the usual - clearing the cache, checking permissions, uninstall-reinstall. Now, when attempting to login, I get "sorry something went wrong." See screenshot for extra fun!
Just noticed route planner doesn't work for me either after seeing your post. I just posted a one star review on the app in the Google store and emailed [email protected]. They contacted me back when I did this for the main app. I was surprised anyone called me back from JLR and they said they were doing alot of restructuring in order to serve their customers better. They even asked me to share this fact on the forums.
 
1 - 20 of 22 Posts
Top