Am I the only one having this problem ? - Jaguar I-Pace EV400 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 02-23-2019, 08:32 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
Am I the only one having this problem ?

My 2019 ipace started few days after I got it not to recognize the keys. I found myself stuck in different places unable to turn on the car and getting the message that it was not recognizing the key. Jaguar kept the car 3 weeks and finally gave it to me telling that it had been fixed. By the matter of fact it worked for 1 month but since yesterday the problem started again and now my car is stuck in a parking unable to read my keys. Extremely frustrating problem with a brand new car ! Any similar experience ?
jcorcos is offline  
post #2 of 4 (permalink) Old 02-23-2019, 09:44 AM
Senior Member
 
McRat's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Norco, California, USA
Posts: 912
No similar experience with the I-Pace, but have had the issue with other cars.

I assume both fobs behave the same and you've replaced the batteries to rule out the fob.

There is usually an area in the car where you can put your fob so it bypasses the fob battery and the car antenna.

Does it work there?

We had to have the actual transponder in the car replaced in one of our cars a couple years ago. It was an intermittent problem, and it took 2 dealer visits to resolve.

Jaguar i-Pace FE Photon Red 20" wheels, "Leaper"
Two Chevrolet Volts in service
24.2 kW x 480v 3ph solar array self-installed.
McRat is online now  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-23-2019, 11:51 PM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: Southwest, Florida USA
Posts: 242
you should also check/post on the UK website, but I don't recall hearing/reading about anything like that...

2019 I-Pace 400EV HSE First Edition
Santorini Black/Black Window/Grill Trim
Ebony Leather Sport Seats/Suede Headliner
Fully Extended Leather/Ash Wood Trim
Heads-Up Display/Four-Zone Climate
22" 5069 Carbon Wheels/Rubber Mats x5
Delivered 12/22/18
dtgsrq is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 02-24-2019, 11:07 AM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 29
Was this also not a reported problem in the F Pace last year? From what I recall it was some sort of software issue. There is usually a RFID connection that is placed somewhere on the steering column.
Silverbullet is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems or Trouble Free? JonB Jaguar I-Pace EV Issues And Problems 58 Today 02:40 AM
First significant(?) problem Dantrium Technical Discussion 7 02-18-2019 08:49 PM
What did you drive before/What other cars do you own? sgtpeper 2018+ Jaguar I-Pace EV 400 General Discussion 26 01-09-2019 08:40 PM
My First Problem WattAJag 2018+ Jaguar I-Pace EV Purchase Incentives, Rebates, Tax Credits 43 12-24-2018 03:02 PM
Poor fuel efficiency isn’t a problem, until it is Dantrium 2018+ I-Pace EV Range, MPGE And Economy 59 12-08-2018 11:14 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome