Failed regen braking - Page 4 - Jaguar I-Pace EV400 Forum
 4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #31 of 40 (permalink) Old 06-20-2019, 02:34 PM
Senior Member
 
bruintoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: California, USA
Posts: 432
Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
Can anyone advise whether the telematics or infotainment version changed when the recall was applied?
Nope. Those were never touched unless you specifically tell them to update. I'm not even sure how to ask them to update the Telematics. I am on 19A and 14.2 right now.
bruintoo is online now  
post #32 of 40 (permalink) Old 06-20-2019, 03:03 PM
Junior Member
 
happyras's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 19
Mine is back in the shop this week with new and exciting or continued issues. They believe some may relate to the hood latch issue, TSB, but may be primarily related to the Apple Car Play issues. However the last Regen recall update seemed to help the braking, but on my last trip up and down the mountain pass, it only regen'd 2.6KW on an 80 mile trip down. I am not sure why it was so low a recovery with 75% of the trip in down hill grade. It performed the same as the uphill trip before it. They got me a new door handle to install, as it was cracked just like the loaner Velar has. The loss of the entire lower climate control screen on the way into the dealer was new to me, but they thought it may be related to Apple Car Play. The loss of rear sensors and cross traffic is still a mystery. It has not locked up again and become undrivable since the regen update. However this could be coincidence. I did start hearing a clunk on a rapid stop or rapid start. We will see what they think this is, could be the tow bars in the back? I am hoping for a quick resolution from the local rep, as this car has been out of service or parked most of the 3 months I have owned it.
happyras is offline  
post #33 of 40 (permalink) Old 06-21-2019, 11:07 AM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 146
Quote:
Originally Posted by happyras View Post
Mine is back in the shop this week with new and exciting or continued issues. They believe some may relate to the hood latch issue, TSB, but may be primarily related to the Apple Car Play issues. However the last Regen recall update seemed to help the braking, but on my last trip up and down the mountain pass, it only regen'd 2.6KW on an 80 mile trip down. I am not sure why it was so low a recovery with 75% of the trip in down hill grade. It performed the same as the uphill trip before it. They got me a new door handle to install, as it was cracked just like the loaner Velar has. The loss of the entire lower climate control screen on the way into the dealer was new to me, but they thought it may be related to Apple Car Play. The loss of rear sensors and cross traffic is still a mystery. It has not locked up again and become undrivable since the regen update. However this could be coincidence. I did start hearing a clunk on a rapid stop or rapid start. We will see what they think this is, could be the tow bars in the back? I am hoping for a quick resolution from the local rep, as this car has been out of service or parked most of the 3 months I have owned it.
WOW...I thought it sucked for me with rattling and random carplay lockups and having the screens blank for about a minute. I can personally say that unless Jag comes out with significant software fixes and figure out what that rattling is...I won't have the car at this time next year
[email protected] is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #34 of 40 (permalink) Old 06-26-2019, 11:05 AM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 8
I live in Italy and I've just got the very same notification. I'm currently having my I-Pace fixed, although a techie actually mentioned 4 different upgrades/fixes, rather than the single one stated in the official letter by Jaguar (about re-gen braking). Mmmhhh......
alessandrogualtieri is offline  
post #35 of 40 (permalink) Old 06-27-2019, 07:56 PM
Member
 
markgroce's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Greenville SC
Posts: 54
Just back from dealer on regin brake reall. And they did not update from version S18D. Service advisor said the said the over air capability had been enabled but Jaguar had not turned on yet, but when they did I was ready. I have no idea and really sort of doubt his comment.
markgroce is offline  
post #36 of 40 (permalink) Old 06-27-2019, 10:00 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 861
Quote:
Originally Posted by markgroce View Post
Just back from dealer on regin brake reall. And they did not update from version S18D. Service advisor said the said the over air capability had been enabled but Jaguar had not turned on yet, but when they did I was ready. I have no idea and really sort of doubt his comment.
What he said is not true...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	BA24406F-428A-418E-8BE0-3DD8F1656399_1561683614622.jpg
Views:	57
Size:	104.7 KB
ID:	1989  
Dantrium is online now  
post #37 of 40 (permalink) Old 07-09-2019, 12:49 PM
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by happyras View Post
Mine is back in the shop this week with new and exciting or continued issues. They believe some may relate to the hood latch issue, TSB, but may be primarily related to the Apple Car Play issues. However the last Regen recall update seemed to help the braking, but on my last trip up and down the mountain pass, it only regen'd 2.6KW on an 80 mile trip down. I am not sure why it was so low a recovery with 75% of the trip in down hill grade. It performed the same as the uphill trip before it. They got me a new door handle to install, as it was cracked just like the loaner Velar has. The loss of the entire lower climate control screen on the way into the dealer was new to me, but they thought it may be related to Apple Car Play. The loss of rear sensors and cross traffic is still a mystery. It has not locked up again and become undrivable since the regen update. However this could be coincidence. I did start hearing a clunk on a rapid stop or rapid start. We will see what they think this is, could be the tow bars in the back? I am hoping for a quick resolution from the local rep, as this car has been out of service or parked most of the 3 months I have owned it.
Did you ever get the clunking noise resolved on rapid stop/start? Mine is in the shop and they can't figure out the cause.
piekas is offline  
post #38 of 40 (permalink) Old 07-10-2019, 01:01 PM
Junior Member
 
Enderle's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Bend, Oregon
Posts: 13
Garage
Send a message via MSN to Enderle Send a message via Skype™ to Enderle
The update went fine for me. However, they didn't realize they had to put the car on the direct charger until they'd had it for several hours so instead of being in the dealer for 2.5 hours I was there for over 5 hours. (I live 160 miles from the only dealer in the State making these calls a day killer anyway). There at 9 out at 3, left at 6 AM home at 6 PM. Car running fine, range increase to 255, and regenerative braking seems to be back to where it was when I first got the car (it had seemed far lighter after the last patch).

Rob Enderle
2019 I-Pace HSE Blue
2014 Color Shifting (wrapped) V8S F-Type
08 Blown Purple (wrapped) FX-35
1970 XKE 327 Engine

Past Cars:
2017 Mercedes GLA 45 Matt Gray
2004 XKR Blue Heavily Modified
1965 Impala 396 Tricked Out
1968 Jaguar E-Type Roadster
1974 Honda Civic (custom paint)
1964 Jaguar E-Type Modified Race
1980 Mazda RX-7 heavily modified
1994 Toyota MR-2 Turbo
2002 Audi TT Quattro Modified
Enderle is offline  
post #39 of 40 (permalink) Old 07-10-2019, 01:29 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 861
Quote:
Originally Posted by Enderle View Post
range increase to 255.
So you got 3 miles/kWh on your way home? What speed?
Dantrium is online now  
post #40 of 40 (permalink) Old 07-10-2019, 07:45 PM
Junior Member
 
happyras's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by piekas View Post
Did you ever get the clunking noise resolved on rapid stop/start? Mine is in the shop and they can't figure out the cause.
No, they said they could not verify it. Did they verify it or just can't verify to solve it? I am going to do a longer test drive tomorrow and try and replicate it in a in various controlled conditions.

I am taking it back in next week for the squeal/scrapping sound in the brakes and continued screen issues. They did a hood latch TSB, but I am still getting issues with the hood they need to adjust. However, now it shows on the display as being an open hood. It seems to open on its own. Today I had to drive it a few miles and it had two more issues. Front sensors failed to notify when up against a fence, and the hood popped open again.

The JLR customer care rep is still denying my Lemon claim and request for repurchase. I guess they want to force this to court. I made it clear the law states >30 days out of service they are required by law to repurchase upon my request, but they are using the arbitration procedure to extend my pain. The more pain I have the grumpier this old man gets. I guess we wait out the 40 days, get an attorney and litigate was is clearly their obligation under the law. Next week will push my in shop out of service time well over 50 days in just 4 months owning.
happyras is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regenerative braking Varun 2018+ I-Pace EV Batteries And Charging 12 02-22-2019 07:01 PM
Navigation Update Failed [email protected] 2018+ Jaguar I-Pace EV 400 General Discussion 10 02-07-2019 11:25 AM
One pedal vs Regen low sciencegeek 2018+ I-Pace EV Batteries And Charging 6 12-20-2018 11:25 AM
Reg Consumer I-Pace Pre-Production Demo 1st Drive 9-13-18 sflgator 2018+ Jaguar I-Pace EV 400 General Discussion 15 09-24-2018 02:11 PM
Audi etron regen on Pikes Peak sciencegeek 2018+ I-Pace EV Batteries And Charging 18 08-11-2018 09:24 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome