Unable to log into InControl from the nav screen - Jaguar I-Pace EV400 Forum
 5Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 12 (permalink) Old 11-14-2019, 09:10 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
Unable to log into InControl from the nav screen

Thought I'd run this by the forum before locking horns with local JLR service. Ever since I took delivery in August, I've been unable to log into InControl services from the navigation screen. I'm sure you know the scenario -- Open the nav screen, the system prompts with "Please log in," prompts you for an email address and password, and ... "Sorry. There was a problem on our end. Please sign in later." All in-car functions seem to be working properly, telematics is on and working. I would pass on this except that JLR web sites (InControl, map update, etc.) tell me that "the primary user has not logged in from the vehicle," I don't have access to map updates, etc. Any thoughts?
BritishBlue is offline  
post #2 of 12 (permalink) Old 11-15-2019, 01:37 AM
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 943
The car doesn’t seem to like complex/long passwords. On your computer change to a shorter password with just alphanumeric characters like Fall2019 and see if you can then log in. If you can it was the password. If you still can’t, you may need to have them reset the system
Dantrium is online now  
post #3 of 12 (permalink) Old 11-15-2019, 01:42 AM
Super Moderator
 
sciencegeek's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Palo Alto
Posts: 1,198
Quote:
Originally Posted by Dantrium View Post
shorter password with just alphanumeric characters like Fall2019
Ooooohhh, we have Dantrium's password
sciencegeek is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 12 (permalink) Old 11-15-2019, 01:47 AM
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 943
Quote:
Originally Posted by sciencegeek View Post
Quote:
Originally Posted by Dantrium View Post
shorter password with just alphanumeric characters like Fall2019
Ooooohhh, we have Dantrium's password [IMG class=inlineimg]https://www.i-paceforum.com/forum/images/I-PaceForum/smilies/tango_face_devil.png[/IMG]
No, mine is Fall2018. I changed it up in my example because I wouldn’t want anyone to have my password, because I use that one password for all my accounts
Dantrium is online now  
post #5 of 12 (permalink) Old 11-15-2019, 02:58 AM
Senior Member
 
jsimon7777's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Castro Valley, CA
Posts: 773
We're not going to Fall for that!

Photon FE, 2013 FR-S, 2017 RAM 1500, 2014 Forester
jsimon7777 is online now  
post #6 of 12 (permalink) Old 11-15-2019, 12:31 PM
Super Moderator
 
sciencegeek's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Palo Alto
Posts: 1,198
bump
epirali and squishball like this.
sciencegeek is online now  
post #7 of 12 (permalink) Old 11-15-2019, 08:00 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Dantrium View Post
The car doesnt seem to like complex/long passwords. On your computer change to a shorter password with just alphanumeric characters like Fall2019 and see if you can then log in. If you can it was the password. If you still cant, you may need to have them reset the system
Thanks for the suggestion, Dantrium, but no joy here. I DID learn, by accidentally entering the new password incorrectly, that when accessing the system via the car, the system seems aware of who I am -- it returned an "incorrect password for this account" message. So I'm pretty much forced to believe that the problem is at JLR's (or Here's) end, not with the car or the communications. Any ideas on where/how to go to JLR with this?
BritishBlue is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 11-15-2019, 08:15 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Middle OH, USA, Earth
Posts: 187
Besides the Jaguar Remote app, there's the Jaguar Route Planner app. Download that app and login with the ID and password established at jaguar.here.com.

If you've done that, please clarify by specifying all steps you're doing.
Ayepace is online now  
post #9 of 12 (permalink) Old 11-16-2019, 01:37 AM
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 943
Quote:
Originally Posted by BritishBlue View Post
Quote:
Originally Posted by Dantrium View Post
The car doesn’t seem to like complex/long passwords. On your computer change to a shorter password with just alphanumeric characters like Fall2019 and see if you can then log in. If you can it was the password. If you still can’t, you may need to have them reset the system
Thanks for the suggestion, Dantrium, but no joy here. I DID learn, by accidentally entering the new password incorrectly, that when accessing the system via the car, the system seems aware of who I am -- it returned an "incorrect password for this account" message. So I'm pretty much forced to believe that the problem is at JLR's (or Here's) end, not with the car or the communications. Any ideas on where/how to go to JLR with this?
Try doing a reset from the little wrench button in the car. Make sure you are in an area with good connectivity and press and hold the wrench button until the light starts blinking. Otherwise use the help button and see if they can force a reset in the car.

If that doesn’t do anything, download a map update and install it to see if that resets it.

Last resort, go to the dealer and get them to help you get it reset so it will log in.

Last edited by Dantrium; 11-16-2019 at 01:40 AM.
Dantrium is online now  
post #10 of 12 (permalink) Old 11-19-2019, 01:54 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
I'm having the exact same issue. Email exchange with JLR and a visit to the dealer for software update has not resolved. I've tried simple passwords and multiple email accounts. JLR did say to only use a .com email because it does not work with a .net email address. I will try the reset tonight. I can't try the map update because the Add a Vehicle on jaguar.here.com requires you to log in from the car. Please update the thread if you figure out how to get this working.
NorCal-x590 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome