Apple Carplay issue - Page 3 - Jaguar I-Pace EV400 Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #21 of 28 (permalink) Old 06-22-2019, 11:00 PM
Senior Member
 
bruintoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: California, USA
Posts: 457
Wireless CarPlay has it's share of problems. Just go to the AudiWorld e-tron website and read about the people griping about problems with connectivity. Personally, I do not mind wired CarPlay. I just bought an "L" connector lightning cable and I'm good to go.
bruintoo is online now  
post #22 of 28 (permalink) Old 06-22-2019, 11:24 PM
Senior Member
 
McRat's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Norco, California, USA
Posts: 1,352
Quote:
Originally Posted by sgtpeper View Post
Why Jaguar went with such an antiquated cord system is beyond me... This didn't seem like such a big deal to me when I bought the car but I also thought I would be able to use the built-in nav most of the time - and I have been able to use it about 10% of the time instead. Therefore I rely on carplay and it fails all the time as well and the cord gets in the way ALL the time.

On top of that Jaguar didn't even integrate the eyes free thing or whatever so that you can at least summon siri with the push of the voice button. The reason this is helpful for me is to make calls since the built-in voice command never works to call the right person...


/endrant...
There is actually a cord cutout in the center armrest for cell cables.

To call Siri or Google or Bixby nasty names, HOLD the talk button until the screen responses, talk, then release. To talk to your car, press the button and release and wait for the response, then talk.

Jaguar i-Pace FE Photon Red 20" wheels, "Leaper"
Two Chevrolet Volts in service
24.2 kW x 480v 3ph solar array self-installed.
McRat is online now  
post #23 of 28 (permalink) Old 06-23-2019, 01:48 AM
Senior Member
 
bruintoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: California, USA
Posts: 457
Long press on the voice button brings up Siri on CarPlay.
bruintoo is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24 of 28 (permalink) Old 06-23-2019, 04:24 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 825
I’ve written this elsewhere but Wireless CarPlay is nice but isn’t perfect. First on BMW it uses a much smaller screen due to bandwidth than the full screen we get. Also most people still want to charge their phones, so you end up either plugging it in or figuring out a wireless pad, as no car so far has a built in wireless charging pad that is large enough for bigger iPhones.

Honestly I’ll take a full screen CarPlay over “not plugging in” any time.
epirali is online now  
post #25 of 28 (permalink) Old 06-23-2019, 11:04 AM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 376
Long press only works when plugged in. I hate plugging in and generally just do it when I have nav up. Also, at least 1 out of 4 times my car play just refuses to work when I plug in.

What cut out are you talking about in the center armrest? The cords still go everywhere - even if you put the phone in the phone slot between the cup holders.

I agree with the full-screen aspect for sure.

All of this would be better if the native nav/infotainment system worked as it is supposed to...

Jeff in Denver
'19 Jaguar I-Pace First Edition
'03 Porsche 911 Turbo 6MT X50
'74 Alfa Romeo Spider
'17 Volvo XC90 Inscription - Wife's
sgtpeper is online now  
post #26 of 28 (permalink) Old 07-10-2019, 06:09 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 18
CarPlay works about 1 out of 10 times for me. I notice if your cable is too long it won't work at all! So be sure to use a new short cable. Even then it's going to be hit or miss.
glennsmooth is offline  
post #27 of 28 (permalink) Old 07-11-2019, 01:20 AM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 376
I had some lint buildup on my phone. Once shoved a paperclip in there and cleaned it out it seems to at least start up pretty consistently.

Jeff in Denver
'19 Jaguar I-Pace First Edition
'03 Porsche 911 Turbo 6MT X50
'74 Alfa Romeo Spider
'17 Volvo XC90 Inscription - Wife's
sgtpeper is online now  
post #28 of 28 (permalink) Old 07-11-2019, 01:39 PM
MyA
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: Montréal,Qc. Canada
Posts: 23
Works perfectly with a long charging cable here.....
MyA is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome