Confused infotainment and Smart systems - Jaguar I-Pace EV400 Forum
 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 12:10 AM Thread Starter
Senior Member
 
2761's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 392
My car's smart and infotainment systems are generally reliable and consistent but there are 2 things that throw both into confusion. If I am driving and my wife keeps her key and phone in her purse the system has no idea which profile to use even if I use my key to unlock the car. Our home pages disappear and smart settings show as unavailable. Once the offending key and phone is removed the system responds well.

Using the infotainment system with the electrical system on but with the motor off also confuses a number of features. The confusion carries over after the motor is running for a number of minutes.

I've seen really good reliability if I avoid these two situations.
2761 is offline  
post #2 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 12:19 AM
Super Moderator
 
sciencegeek's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Palo Alto
Posts: 1,139
I don't use profiles for that reason. I do encounter minor glitches now and then with bluetooth or AA. When I first got the car I set stuff up after some research and experimentation and haven't had to change anything since.
sciencegeek is online now  
post #3 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 12:42 AM Thread Starter
Senior Member
 
2761's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 392
My wife's driving set up is so different from mine it would take too long to change everytime one of us gets behind the wheel. Plus I always seem to forget something and she's not comfortable yet mashing buttons.

I find the smart settings to be helpful as long as we take one phone and key and I stay away from changing settings with only the electrical system powered on.
McRat, sciencegeek and wilco like this.
2761 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 04:55 AM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Fort Lauderdale
Posts: 173
I've noticed when I approach the car with the fob in my pocket with my phone, the phone can prevent the fob signal registering.

Both come out of pocket when I've entered, so it's a limited problem.
I've noticed something like the glitches with just the electrical system on running the entertainment, so thanks for helping my crystalize that factor for me.

2019 I-Pace 400EV HSE First Edition
Corris Grey - Ebony/Ebony
Delivered 2/22/19
LauderdaleFE is online now  
post #5 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 04:59 AM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: San Diego, CA
Posts: 110
When my wife and I are both in the car, I just select my profile on the infotainment system to set it to me.
alphanstein is online now  
post #6 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 07:31 AM Thread Starter
Senior Member
 
2761's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 392
With both keys and phones in the car the profiles disappear for awhile and when I select smart settings it shows as unavailable. After a few minutes the infotainment settles down and I can select my profile.
2761 is offline  
post #7 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 12:13 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 775
I just have had no luck with one keyfob or with phone to constantly recall profiles, so the problem is the same even without your situation. The better part is when it starts deleting my profiles and I have to start all over again.

I am waiting to recreate any profiles until update...
epirali is online now  
post #8 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 02:18 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: San Diego, CA
Posts: 110
Quote:
Originally Posted by CurtSprings View Post
With both keys and phones in the car the profiles disappear for awhile and when I select smart settings it shows as unavailable. After a few minutes the infotainment settles down and I can select my profile.
I am on 19A and only have the boot up process of infotainment delay, but not minutes. Maybe it is related to your SW version?
alphanstein is online now  
post #9 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 02:19 PM Thread Starter
Senior Member
 
2761's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 392
Quote:
Originally Posted by epirali View Post
I just have had no luck with one keyfob or with phone to constantly recall profiles, so the problem is the same even without your situation. The better part is when it starts deleting my profiles and I have to start all over again.

I am waiting to recreate any profiles until update...
I had the same problem the first week I owned the car but it's been great since. Not sure what the difference is between our cars.
2761 is offline  
post #10 of 17 (permalink) Old 06-04-2019, 07:04 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 775
Unhappy

Quote:
Originally Posted by CurtSprings View Post
I had the same problem the first week I owned the car but it's been great since. Not sure what the difference is between our cars.
Your car likes you?
epirali is online now  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome