Random Questions and Notable issues - Jaguar I-Pace EV400 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 01-27-2019, 12:21 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 147
Random Questions and Notable issues

After a month and half with the car stuck at port I finally got the car. I think I was spoiled with the Tesla for its ease of use and programming.

I do have some questions and comments:
  • Has anyone noticed that the car has trouble connecting to a wifi hotspot? I was able to make a connection once and ever since then it gives me a connection error. I tried a different hotspot and the same thing
  • How do you see what software version you're running. I hear about v14.2 and v15.2 but where in the settings does it tell you the version? Version of the InControl system?
  • Does this car support Homelink? I cant figure out how or where to program it.
  • Aside from the Jaguar phone app is there anywhere to configure the start and end time for charging? I tried the app and it wouldn't save the time settings?

I'm sure I will have more questions on day 2 of owning this
[email protected] is offline  
post #2 of 10 (permalink) Old 01-27-2019, 02:31 AM
Senior Member
 
sciencegeek's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Palo Alto
Posts: 1,108
It's really complicated but if you spend the time you'll learn it.
The online manual Jaguar Owner Information and the iGuide mobile app are your friend.
If you're not familiar with it, search for Homelink and you'll figure out how to program it in no time.
I don't right now remember the exact path to the software versions but I do know I have S18D for infotainment but the telematics and battery versions are blank.
sciencegeek is online now  
post #3 of 10 (permalink) Old 01-27-2019, 02:41 AM
Senior Member
 
fedorachef's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Nor Cal
Posts: 245
Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
After a month and half with the car stuck at port I finally got the car. I think I was spoiled with the Tesla for its ease of use and programming.

I do have some questions and comments:
  • Has anyone noticed that the car has trouble connecting to a wifi hotspot? I was able to make a connection once and ever since then it gives me a connection error. I tried a different hotspot and the same thing
  • How do you see what software version you're running. I hear about v14.2 and v15.2 but where in the settings does it tell you the version? Version of the InControl system?
  • Does this car support Homelink? I cant figure out how or where to program it.
  • Aside from the Jaguar phone app is there anywhere to configure the start and end time for charging? I tried the app and it wouldn't save the time settings?

I'm sure I will have more questions on day 2 of owning this
Haven't had any issues connecting to Wifi, but I do have a mesh system with a node in the garage so very strong signal.

I came from a Tesla too and yes there is definitely a learning curve here, but for me I've come to like it a lot better. There are many more customizable options and things the Tesla just didn't offer.

Yes, it does support homelink and it programs the same as any of the homelink systems. And as I write that I can't quite remember the exact steps. ha Its in the owners manual though under homelink I believe. Something simple like tap the button you want to assign the open/close your garage as you hold down the button in the car underneath the rearview mirror. Not exact but something on those lines.

For software version, tap the setting cogwheel icon. Scroll to then select Software update. Scroll down and you will see the Telematics and Battery versions. They may default to blank, but tap the update button and then they will show you the versions. Mine seems to show a little different than others where my battery version shows 13.2 and Telematics is blank. Other owners I've talked to show the other way around so mine my be the exception. There is an update out, but my dealer wanted me to wait until the new version was released, believe the 15.2, because 14.2 has some bugs were some experience blank screens at times.

I don't use the start and end time for charging and didn't really use with the Tesla either so I'm not much help there. I know with the Tesla I started scheduling for night time charging, but quickly learned I was paying way more for electricity only charging at night when I could charge during the day for free with my solar; well at least when the sun is around.
fedorachef is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 (permalink) Old 01-27-2019, 02:46 AM
Senior Member
 
fedorachef's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Nor Cal
Posts: 245
Quote:
Originally Posted by sciencegeek View Post
It's really complicated but if you spend the time you'll learn it.
The online manual Jaguar Owner Information and the iGuide mobile app are your friend.
If you're not familiar with it, search for Homelink and you'll figure out how to program it in no time.
I don't right now remember the exact path to the software versions but I do know I have S18D for infotainment but the telematics and battery versions are blank.
If you tap update software, you will see telematics and or battery versions populate. I see 13.2 for battery and blank for telematics, but I know others see it other way around and some even 14.2. Haven't talk to anyone that has 15.2 yet.
fedorachef is online now  
post #5 of 10 (permalink) Old 01-27-2019, 09:47 AM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 880
Quote:
Originally Posted by sciencegeek View Post
I don't right now remember the exact path to the software versions but I do know I have S18D for infotainment but the telematics and battery versions are blank.
I have never seen anywhere for a ‘battery’ software version. Where do you find that?

If you have blanks for infotainment or telematics, they will populate (at least they do for me) if you click check for updates. Each one has it's own update button
Dantrium is online now  
post #6 of 10 (permalink) Old 01-27-2019, 03:27 PM
Senior Member
 
fedorachef's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Nor Cal
Posts: 245
Quote:
Originally Posted by Dantrium View Post
I have never seen anywhere for a ‘battery’ software version. Where do you find that?

If you have blanks for infotainment or telematics, they will populate (at least they do for me) if you click check for updates. Each one has it's own update button
Same page as the rest of the software info, just scroll to the bottom of the page. Hit check for update and it displays. Pic attached.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20181203_094013.jpg
Views:	60
Size:	192.2 KB
ID:	1183  
fedorachef is online now  
post #7 of 10 (permalink) Old 01-27-2019, 04:40 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 880
Quote:
Originally Posted by fedorachef View Post

Same page as the rest of the software info, just scroll to the bottom of the page. Hit check for update and it displays. Pic attached.
I had to go look and sure enough it jarred my memory, my battery software has always been blank. My telematics shows 14.2.

It is odd they are different between cars.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image_1548621587209.jpg
Views:	38
Size:	88.6 KB
ID:	1185  
Dantrium is online now  
post #8 of 10 (permalink) Old 01-27-2019, 04:44 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 147
Has anyone had issues CarPlay? I set it up and worked fine when I was at home. Finally drove my car on day 2 and CarPlay never autoconnected. The CarPlay icon was missing on the home screen and going into settings CarPlay did nothing when tapping CarPlay. For fun I tried android auto icon and nothing
[email protected] is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 01-27-2019, 04:59 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 880
Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
Has anyone had issues CarPlay? I set it up and worked fine when I was at home. Finally drove my car on day 2 and CarPlay never autoconnected. The CarPlay icon was missing on the home screen and going into settings CarPlay did nothing when tapping CarPlay. For fun I tried android auto icon and nothing
Like with the rest of the infotainment, there are a lot of random things of this nature occurring. In my experience they have self resolved 100% of the time while driving or the next time I start the car
Dantrium is online now  
post #10 of 10 (permalink) Old 01-28-2019, 10:09 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 147
kinda irritating that it just doesn’t work. I had to wait until the car completely shut down and then restart and it worked (CarPlay)
[email protected] is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome