Observations Since Update - 3ish Charges In- - Jaguar I-Pace EV400 Forum
 1Likes
  • 1 Post By zagaone
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 07-14-2019, 12:04 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 367
Observations Since Update - 3ish Charges In-

After about 3 charges since the dealer updated my car I've noticed...

1. When I charge to 100% it has now gotten up to 282 miles for the range. The number seems to drop as I drive but I'll keep an eye on this. Range does seem to be at least marginally better now?

2. Hitting Eco or changing the temp/fan speed on the A/C doesn't change the range any longer.

3. I've had more blank screens upon startup than I did before the update but they wake up after a minute or so now vs much longer previously - but less often.

4. The car seems to forget settings more often - then remembers them the next time I get in the car. Things like names of contacts on my custom home screen, F vs C for temp, date format, etc.

Edit - forgot one - When charged to 100%, the regen braking bar was always basically at the top, now it immediately started much lower and went down to full regen available in like 5-10 miles...

Anyone else experiencing these things?

Jeff in Denver
'19 Jaguar I-Pace First Edition
'03 Porsche 911 Turbo 6MT X50
'74 Alfa Romeo Spider
'17 Volvo XC90 Inscription - Wife's

Last edited by sgtpeper; 07-14-2019 at 12:07 AM.
sgtpeper is online now  
post #2 of 5 (permalink) Old 07-14-2019, 12:40 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 367
I'll also add that when I go to the EV page, no matter what I do the rage impact is 0 as others have said.

Jeff in Denver
'19 Jaguar I-Pace First Edition
'03 Porsche 911 Turbo 6MT X50
'74 Alfa Romeo Spider
'17 Volvo XC90 Inscription - Wife's
sgtpeper is online now  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-14-2019, 01:42 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: SF Bay Area
Posts: 127
Garage
I like the typo about "rage impact". Some of the bugs definitely induce rage in me.
CyberSlug is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-14-2019, 03:27 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 367
Haha! Good catch.

I'm actually sort of worried about my range now as I don't think I can trust it.

Jeff in Denver
'19 Jaguar I-Pace First Edition
'03 Porsche 911 Turbo 6MT X50
'74 Alfa Romeo Spider
'17 Volvo XC90 Inscription - Wife's
sgtpeper is online now  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-14-2019, 05:27 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 8
Friday fternoon got the ipace back after the Update H228.

The good: Apple CarPlay is finally working perfectly. It will load every time I plug the phone and I can finally hear callers the first time using ACP. All systems including EV screen load pretty quick and recognize my key/phone every time. So all good with H228.

The bad: The H228 update did not fixed the GOM/Range estimator. Like in your case It seems to be on a default setting. It always goes to 282miles at 100% charge and it goes down at a very inaccurate rate. Real range with a/c on is around 195-200 miles at 100% charge not 282 miles. It stopped working after the Regen update due to recall and the issue seems to be separated from the H228 as it did not fixed. Does not matter the mode(ECO/Dynamic/etc) it makes no different on the GOM range, nor does turning the ac or heater on/off. In the range impact + miles is always at +0 even though the orange range next to it increase/decrease as ac/heater and/or lights are turned on/off. Going from ac on/off used to be +34miles. Now stock at +0. The range algorithm seems to be working as the orange range bars increase and decrease depending on systems configuration but not communicating with the GOM dial and the +x indicator.

The GOM reset procedure also stopped responding/resetting at the same time.

Dealer has no idea why and are going to reach to Jaguar USA on Monday for advice. Not a big issue but I like everything working as it should specially since it was perfect before the Regen update!!
sgtpeper likes this.

Last edited by zagaone; 07-14-2019 at 05:30 PM.
zagaone is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome